به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب "متون منتخب فلسفه تحلیلی" که در برگیرنده متون اصلی و مهم فلسفه تحلیلی است، در واقع در برگیرنده تعداد زیادی از مقالات کلاسیک در این حوزه از فرگه تا ویتگنشتاین و سایر فیلسوفان معاصر است که میتواند به خوبی چشماندازی گسترده از فلسفه تحلیلی را به مخاطبان خود ارائه کند.
فلسفه تحلیلی، فلسفه آکادمیک حاکم بر دانشگاههای کشورهای انگلیسیزبان (آنگلو-ساکسون) است که اغلب آن را در مقابل فلسفه قارهای یا فلسفه اروپایی قرار میدهند. بنیانگذاران اصلی فلسفه تحلیلی، فیلسوفان دانشگاه کمبریج، برتراند راسل و جرج ادوارد مور بودند که هر دو از ریاضیدان و فیلسوف آلمانی گوتلوب فرگه تأثیر پذیرفتند.
فیلسوفان تحلیلی قرن بیستم توجه خود را در اصل نه بر تصورات موجود در ذهن بلکه بر زبانی که اندیشیدن ذهنی از طریق آن بیان میشود معطوف داشتهاند. برتراند راسل و جورج ادوارد مور فلسفه تحلیلی را با به کار انداختن منطق جدید - که راسل سهم زیادی در آن داشته است- به عنوان ابزار تحلیل بنیاد نهادند.
اینگونه فلسفه بر روشن بودن، بامعنی بودن و ریاضیوار بودن جستارهای فلسفی تأکید فراوان داشته و به تفکر مابعدالطبیعی به دیده شک مینگرد. در این نحله فلسفی گرایشهایی چون پوزیتیویسم منطقی، تجربهگرایی منطقی، اتمیسم منطقی، منطقگرایی و فلسفه زبان متعارف شکل گرفتهاند.
فیلسوفان تحلیلی بعدها بحثهای وسیعی را نیز در حوزههایی چون فلسفه اخلاق، فلسفه سیاست، زیباییشناسی، فلسفه دین، فلسفه زبان و فلسفه ذهن مطرح کردند.
ویرایش دوم کتاب "متون منتخب فلسفه تحلیلی" با ویراستاری ای. پی. مارتینیچ و دیوید سوسا در 600 صفحه و به زبان انگلیسی توسط انتشارات ویلی بلکول منتشر خواهد شد.
نظر شما